dimarts, 24 de novembre de 2009

Ja son dos els qui aprenen jugant

Després de donar-hi moltes, moltes voltes, ja son dos a casa els qui no van a escola. El Jan perque no li toca ni per edat ni per convicció dels pares, i la Marta després de 13 anys escolaritzada (des dels 10 mesos), avui fa una setmana que estudia a casa. Avui fa una setmana que varem comunicar oficialment a l'Ies que deixavem d'utilitzar els seus serveis.
La sorpresa a l'institut us la podeu imaginar, però han reaccionat força bé, ara estem a l'espera de si des de inspecció i volen ficar cullerada o no.
I tot i que hem triat els pitjors dies per començar aquesta experiència, portem un mes amb molts "maldecaps" familiars: hospitalitzats, accidents, etc., n'estem molt satisfets. La cara de la Marta i del Jan ho diuen tot, l'alegria que la Marta ha dut a casa és increïble, està eufòrica.
Aprofitem que el Jan dorm fins força tard per fer classe a primera hora, entre les 8 i les 10 fem la primera de les assignatures, fins ara sempre ens hem allargat una mica mes, però crec que quan tinguem el ritme, quan la Marta es "desacostumi" de tenir un guia permanentment amb ella, podrem acabar abans. Després fem un segon esmorçar, es desperta el Jan, endrecem una miqueta i depenen del torn del Pere fem una segona classe ara al matí o havent dinat. Sempre procurem que el Jan tingui un adult a la seva disposició per que no interrompi a la Marta, almenys aquests primers temps, tot i que avui he pogut combinar força bé la classe de la Marta i el joc del Jan, perque feia construccions i només em volia per no sentir-se sol. Crec que mica en mica els podré "acoplar" a tots dos.
La Marta i el Jan juguen de fàbula i ell està encantat, tot i que jo haig de controlarme i no tenir la temptació d'abusar de la Marta, perque es clar, es converteix en una cangur fantástica, però ella no ha de ser pas qui cuidi el Jan mentre jo faig feina.
Ara mateix som molt feliços.

3 comentaris:

amARTs multimedia c/ Sant Antoni, 7 - 93 891 0843 ha dit...

Hola,soy Cecilia ,tengo una hija, Ekaterina que hace educacion en casa, tiene 12 años, (este es su primer año) ,y, quisiera compartir experiencias con otras niñas de su edad que estudien en casa.Al leer tu blog, se me ocurrió escribirte.
Tenemos un taller de arte en sant sadurni, y vivimos en el penedes.
Les mandamos saludos, y esperamos noticias vuestras

lluïsa ha dit...

Ostras, somos vecinas. He visto alguna vez propaganda de amARTs. Vivimos a 8 kilometros de St Sadurní y vengo seguro una vez a la semana. Te envio un mail a amARTs

cecilia ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.