dimarts, 3 de febrer del 2009

Respectar els ritmes

No té res a veure (o si) amb l'escola, però em ve de gust comentar-ho. Des de fa 5 dies el Jan ha abandonat els bolquers, contra tots els pronostics que deien que si no l'obligavem tindria fills i encara en duria, contra totes les suposades maneres correctes de "ensenyar" a deixar els bolquers, o sigui esperar l'estiu següent a tenir 2 anys i aprofitar la calor, no tornar-li a posar mai mes encara que porti 6 mesos fent-s'ho tot a sobre . Donçs contradient tot això ell els ha deixat quan ell s'ha sentit preparat, ha fet un parell d'experiments des de l'estiu fins ara en els quals ha anat dos o tres dies sense i sempre se'ls ha volgut tornar a posar, i per tant els hi hem tornat a posar, donçs ara s'ha sentit a punt i a dit prou, no en vull mes.
I si que té a veure amb l'escola perque, almenys aqui on visc i pel que expliquen les mares a través de forums al 95 % de les escoles de l'estat, no permeten que els nens entrin amb bolquers a l'escola, cosa que per mi és molt perniciosa pels nens. Quan parles amb especialistes tots coincideixen a dir que el control dels esfinters no és voluntari sino que és cuestió de maduresa i que és perjudicial pel nen obligar-lo a controlar quan encara no està preparat, que l'edat normal per controlar és entre els dos i els quatre anys, perque donçs sembla que tothom així escoltat només la banda baixa de la franja i obliguin als nens a controlar a partir dels dos anys, perque si un nen té gairebé 4 anys molts li diran que és un marrano i un gandul? Que no, que tant normal és als dos com als 4 i això vol dir que algun controlarà abans dels dos i estarà dins la normalitat i algun altra ho farà més tard dels 4 i també.
En fi, que en això també va bé seguir el seu ritme.

No en tenen prou amb l'horari escolar

Estic indignada, avui la meva filla, fa primer d'Eso, quan ha arribat a casa gairebé a 2/4 de 9 del vespre (és l'únic dia que fa una extraescolar: ceràmica) , ens ha dit que no podia sopar de moment ja que s'havia de conectar a internet donçs tenia un exàmen. Ens l'hem mirada amb cara de no entendre res, pensant que s'havia de preparar un examen per l'endemà, però no, estaven tots els alumnes de primer convocats entre 2/9 i s/4 de 10 del vespre per fer un examen que duraria segons els hi ha dit el mestre uns 20 minuts. O sigui que avui hem sopat tots junts excepte ella, ja que havia de fer un examen a dos quarts de nou de la nit.
Evidentment hem de parlar amb el mestre, perque no entenc a que treu cap que després de passar el munt d'hores que passen a l'institut encara hagin de fer els examens via internet i fora d'horaris d'escola i a la nit.
No entenc res, el que tinc clar és que és l'últim exàmen que fa d'aquestes característiques, ja gasten prou hores a l'institut desde 2/4 de 8 del matí fins 2/4 de 6 de la tarda per a sobre fer això, i a aquestes hores del dia, quan ja estan esgotats fisicament i intelectual.