divendres, 21 de novembre del 2008

HOLA

Començo aquest bloc amb la idea de fer una mica de diari de tot el que anem fent amb el Jan.

El Jan ara mateix té tres anys i tot i que hauria pogut començar l'escola aquest septembre hem preferit no dur-li de moment. Crec que ara com ara necessita més de la presència de la familia que no el estar enmig d'una aula amb una mestra per 25 nens. És un nen molt àvid de coneixement com quansevol nen d'aquesta edat i la seva ànsia de coneixer el mon és més fàcil de respondre desde casa on cada pregunta troba resposta (o gairebé) que no a l'escola on una sola mestra ha de respondre la curiositat de 25 nens alhora. D'altra banda encara fa unes migdiades llarguissimes que serien del tot incompatibles amb el nefast horari escolar d'aquest pais, deu ser un dels pocs on es fa jornada partida.

Des del septembre fins ara hem fet unes quantes activitats, però no tinc interès en anar-les dient totes, de moment el que ens duem entre mans és un mural on cada dia hi enganxarem el dia que és , el mes, l'estació, quin temps fa, etc. La part que em toca fer a mi està gairebé acabada, demà li tocarà al Jan pintar sols, núvols, pluja, llunes, etc. perquè a part de la paraula escrita i quedi reflectit el que veiem per la finestra.

També estem treballant amb pasta de sal com si fos plastilina, fem trasvassaments de cigrons i llenties amb pinzes, culleres, etc, i juguem a dibuixar damunt farina de galeta.

Ens ho passem bé, d'una manera molt relaxada, disfrutant cada dia i cada moment.