dimecres, 25 de febrer de 2009

Aprenent els primers números

Barrejant cosetes que sento o més aviat llegeixo per aquí i per allà anem trobant la nostra manera de fer.
Intentava que el Jan parés atenció a les barres numèriques montessori i no ho aconseguia, al final col·laborant ell a pintar-les, i barrejant dues o tres coses alhora hi ha parat atenció.
Li mostro tres barres, hem començat amb l'equivalent a l'1 el 2 i el 3, i a cada fragment hi coloquem una bola, alhora que veu els números escrits en paper de vidre. Jo li mostro cada fragment i vaig enumerant-les, alhora que assenyalo cada fragment que composa la barra, per exemple a la del tres li dic 3 i alhora assenyalo 1, 2 i 3 fragments tocant cadascun amb el dit, després hi poso una boleta al damunt de cada fragment i li mostro el número en paper de vidre. Explica't sembla enrevessat, però és el que ens està funcionant ara per ara.....demà ja ho veurem.
.

Projecte Terra

No se ben bé com funciona això dels projectes, però això és el que han fet avui el Jan i el seu pare, preparant el planter de tomàquets, pebrots i carbasses. Fa anys haviem tingut una miqueta d'hort que va quedar abandonat, l'any passat vem tornar a començar només amb tomaqueres i aquest any hi afegim pebrots i carbasses. Les llavors les hem guardat de l'any passat les tomaqueres i de les carbasses i pebrots que hem menjat durant l'any.

Després ha vingut ha explicar-me que no tingués pressa (jo) que trigarien molts i molts dies, perquè primer havia de néixer una planta, créixer, fer flors i després els tomàquets. Però trigarà molts dies mama....